EN471 Waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheid voor professioneel gebruik

Wat is EN 471?
EN 471 is de meest voorkomende normering waarin opvallende fluorescerende kleding met goedgekeurde reflectie wordt beschreven. In de norm wordt dit waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheid voor professioneel gebruik genoemd. Voor elk product wordt de klassering in twee getallen aangegeven.

Het bovenste getal geeft de totale klasse van het product aan. Deze is afhankelijk van de oppervlakte van het fluorescerende en reflecterende materiaal. Producten worden geclassificeerd van 1 tot 3, waarbij 3 de hoogste klasse is (hoogste veiligheid). Als een enkel product op zich niet klasse 3 gecertificeerd is, kan men deze classificering behalen door op de juiste manier producten met elkaar te combineren.

Het onderste getal geeft de mate van reflecteren aan van het reflecterend materiaal. Er zijn drie klassen: 1, 2 en 3, waarbij klasse 3 de hoogste klasse is. De meeste werkkleding valt en voldoet echter aan klasse 2, welke het meest vereist is.

Zoek je een kledingstuk of complete outfit dat voldoet aan deze normering, bekijk dan hier binnen onze shop: alle EN 471 kleding gecategoriseerd op diverse broeken en bovenkleding. Alle normeringen staan in de productinformatie omschreven en bevestigd.
Bij elk kledingstuk besteld via onze webshop e-veiligheidskleding.nl zal een certificaat worden meegeleverd.

Min €
Max €
Pagina 1 van 2


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »