Milieubeleid Tranemo

Eerlijke Kleding


Milieubeleid

Tranemo Textil is een kleding- en textielproducent die werk- en veiligheidskleding vervaardigt en op de markt brengt. Zij fabriceert de producten die zij ontwikkelt zoveel mogelijk zelf en doet dat zo milieuvriendelijk mogelijk. Doel van haar milieubeleid is verspilling van natuurlijke hulpbronnen en milieuverontreiniging tijdens het productieproces tot een minimum te beperken.
Tranemo Textil geeft prioriteit aan langdurige samenwerking met bedrijven die een actief milieubeleid voeren.

Het bedrijf voldoet aan alle eisen die de van toepassing zijnde wetten en regels stelt, of overtreft die zelfs door:
• Haar medewerkers te informeren over en te betrekken bij milieukwesties, extra milieuopleidingen te geven, en tevens door actieve participatie in milieuwerk te bevorderen.
• Het gedeelte afval dat aan de bron gesorteerd wordt te vergroten.
• Het rationele gebruik van energie te verbeteren.
• Te kiezen voor leveranciers die een actief milieubeleid voeren.
• Te kiezen voor chemische stoffen met minimale milieueffecten.

Milieu - ISO14001
Tranemo Textil AB is in het bezit van het ISO 14001 certificaat. Het bedrijf wordt overeenkomstig een welomschreven milieubeleid geleid en streeft naar voortdurende verbetering van de milieueffecten van haar producten en activiteiten.
Het merendeel van de Tranemo Workwear producten is vervaardigd van stoffen met het Oeko-Tex certificaat, dat garandeert dat bij de productie geen gevaarlijke of gezondheidsbedreigende stoffen zijn gebruikt.

In de bijlage worden alle kwaliteiten vermeld waarmee Tranemo Workwear werkt. De stoffen met het Oeko-Tex certificaat zijn herkenbaar aan het volgende teken:
Verder streeft de Tranemo Groep ernaar de verspilling van natuurlijke hulpbronnen en vervuiling van ecosystemen terug te dringen. Ze heeft een beproefd retournerings- en recyclingsysteem en maakt gebruik van verpakkingen met milieuetikettering. Bovendien is zij lid van het REPA register en Interseroh.
Zij geeft standaard de volgende milieutips aan haar gebruikers:
• Volg de wasaanwijzingen voor het kledingstuk op en gebruik wasmiddelen met milieuetikettering.
• Wassen op hoge temperaturen kost veel energie. Was kleding voordat ze erg vuil geworden is.
• Stuur afgedragen kleding naar een verbrandingsoven.

Aan elk artikel is een eigen wasvoorschrift toegekend. Alle kledingstukken kunnen ‘nat’ worden gewassen!

Kwaliteitsbeleid
Binnen Tranemo Textil wordt nauw samengewerkt om te voldoen aan de eisen die gebruikers aan haar producten stellen in termen van functionaliteit en draagcomfort.
Door haar ISO 14001 registratie, verplicht de Tranemo Groep zich een strikt milieubeleid te voeren. Dit legt zij ten uitvoer door middel van een kwaliteitsgarantiesysteem waarin de functies en verantwoordelijkheden van iedere werknemer voor zijn of haar taak in het bedrijf zijn vastgelegd.

Om de noodzakelijke kwaliteitsgarantie te kunnen geven, maakt zij gebruik van:
• Welomschreven targets
• Vaste werkwijzen
• Afgebakende verantwoordelijkheden
• Meetbare kwaliteitsmethodes

Alle activiteiten zijn welomschreven en voldoen aan de hoogste efficiencynormen. Voortdurend wordt gewerkt aan de verbetering van het kwaliteitsgarantiesysteem.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »