Blaklader Fair Wear

Eerlijke Kleding


Focus op de productie

Blåkläder is sinds 1959 fabrikant en distributeur van werkkleding, aanvankelijk voor de Zweedse markt. Ondertussen zijn zij uitgegroeid tot één van de grootste producenten van Europa. Blåkläder bezit eigen fabrieken in Sri Lanka en Vietnam. Samen zorgen deze voor 80% van de totale productie. Deze fabriekenzijn gecertificeerd volgens ISO9001, ISO14001enSA 8000. Reden genoeg om trots op te zijn!

SA 8000iseenvrijwillige internationalestandaard die helpt bij het tot stand brengen en het garanderen van eerlijke en fatsoenlijke werkomstandigheden in de gehele productieketen.Ditbetekent datfabriekengecontroleerd worden op de negenkernpunten;
•Kinderarbeid
•Dwangarbeid
•Gezondheid en veiligheid
•Vrijheid van vakbonden collectieve arbeidsonderhandelingen
•Discriminatie
•Disciplinaire maatregelen
•Arbeidstijden
•Beloning
• Beleid

Door het bezit vaneigen fabriekenhebben zijvolledige transparantiein de productie, en kan men er zeker van zijn dat de kleding op een correcte en eerlijke manier vervaardigd is.

Focus op de wereld
Bij het produceren van kleding is voorzichtigheid van groot belang. Op elk gebied.
Blaklader keurt niet enkel de naden van onze kleding, maar ook de kwaliteit rond het vervaardigen ervan. Wij doen dit om er zeker van te zijn dat de productie van onze kleding op een eerlijke wijze gebeurt. Voor mensenrechten en milieu bestaan er immers geen grenzen.Om een voorbeeld te geven, wordt kleding van Blaklader zodanig gekeurd dat ze geen verboden chemicaliën bevat en wordt er nauw gelet op de veiligheid van de arbeidsomstandigheden.
Het is voor Blaklader niet enkel belangrijk om trots te zijn op onze kleding, maar ook op de productie.

Blåkläder heeft een ISO14001-certificaat voor milieumanagement. Blaklader breidt eveneens de inspanningen met betrekking tot het milieu steeds verder uit. Blåkläder is ook aangesloten bij REPA, waardoor Blakleder verantwoordelijkheid opnemen betreffende het recycleren van plastic, metaal, papier/karton en golfkarton.
Blaklder werkt ook met REACH, 1907/2006/EC, de Europese richtlijn betreffende chemicaliën en het veilige gebruik ervan. Blaklader gaat zelfs nog een stap verder door voorrang te geven aan Oeko-tex gecertifieerde stoffen en componenten.

REACH
Houdt toezicht op de Registratie, Evaluatie, Autorisatie en Restrictie van Chemische bestanddelen. De wet hierop ging van kracht op 1 juni 2007. Klik hier voor meer informatie.

REPA
Om het eenvoudiger te maken voor alle firma's waarop deze wet van toepassing is, heeft de Zweedse industrie de krachten samengebundeld om een gemeenschappelijk systeem voorde inzameling en recyclage van verpakkingen te creëren. De organisatie REPA werd hiervoor opgericht.

OEKO-TEX
Oeko-Tex is een textiellabel dat het gebruik van gevaarlijke chemicaliën uitsluit. Blåkläder gebruikt het Oeko-Tex label in verschillende producten. Meer informatie betreffende Oeko-Tex vindt u hier terug.

Focus op samenwerking
De manier waarop Blåkläder werkt om het effect van onze werkzaamheden op het milieu te verminderen, wordt beschreven in ons milieubeleid. Er zijn echter ook eenvoudige manieren om als Blåkläder klant uw kleding milieubewust te gebruiken.
Overweeg bijvoorbeeld om uw kledingstuk te wassen volgens de juiste voorschriften. Geef er de voorkeur aan om op koudere temperaturen te wassen aangezien hogere temperaturen meer energie verbruiken. Wacht daarom niet te lang om uw kledingstuk te wassen, zodat het niet te vuil wordt. Als het kledingstuk na gebruik niet vuil is, lucht het dan even. Gebruik ook ecologische wasmiddelen en overdrijf niet in het gebruik ervan.
Als een kledingstuk versleten is, weggegooid wordt en vervangen moet worden, sorteer het dan en gooi het niet samen weg met industrieel of bouw afval. Versleten textiel kan eventueel in een verbrandingsoven vernietigd worden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »